Gjensidigestiftelsen skal styrke demokratiet

Leder for samfunn og gave, Ingrid Tollånes, Gjensidigestiftelsen, sier samfunnet samfunnet er under press fra ekstremisme, hat og radikalisering.
Foto: gjensidigestiftelsen.no
Gjensidigestiftelsen gir 35 millioner kroner til prosjekter i ti norske byer, som skal bekjempe hat og ekstremisme.
64Shares

Gjennom Trygg By Norge-samarbeidet har Gjensidigestiftelsen inngått et samarbeid med 10 norske kommer og Nordic Safe Cities-alliansen, ifølge gjensidigestiftelsen.no.

Formålet med samarbeidet er å skape trygge byer gjennom tiltak som gjør samfunnet sterkere og mer motstandsdyktig mot ekstremisme og hat, og som styrker demokrati og inkludering.

Gjensidigestiftelsen har satt av 35 millioner kroner for å støtte aktivitetene i Trygg By Norge-samarbeidet. Midlene går til samarbeidsprosjekter mellom kommunene og frivillige organisasjoner, og til å støtte møteplasser og kunnskapsdeling i nettverket.

Ulike prosjekter

Variasjonen i prosjektene som får støtte er stor, fra eksempelvis å gi unge i Arendal mulighet til å dyrke gateidrett i sentrum av byen til et minnesenter i Bærum for ofrene etter terrorangrepet i 2019, til en forsterking av ytringskulturen på internett i Oslo

– Vi er glade for å kunne støtte så ambisiøse og spennende prosjekter. Det norske samfunnet er under press fra ekstremisme, hat og radikalisering, og vi mener at motsvaret til dette er å forsvare og hegne om de verdiene som motvirker disse kreftene, forteller Ingrid Tollånes, leder for samfunn og gave i Gjensidigestiftelsen.