Frp frykter fortsatt parallellsamfunn

Frp frykter parellellsamfunn. Bildet er fra Ammerud i Groruddalen
Foto:Flickr/Creative Commons
71,7 prosent av de som bor i Haugenstua er innvandrere, nos som skaper bekyrming hos Frp.
0Shares

– Om vi ikke følger med i timen vil vi også få parallellsamfunn her i Norge, sier Helge André Njåstad (Frp), leder for Stortingets kommunalkomitee til Klassekampen. 

Innbyggerne i Haugenstua kommer stort sett fra ikke-vestlige land, her bor det også færrest etnisk norske. En slik utvikling mener Njåstad skyldes dårlig innvandrerpolitikk og frykter Rinkeby-tilstander i Norge. 

– Jeg håper at vi kan unngå det gjennom de viktige tiltakene vi skal vedta i integreringsmeldingen og ikke minst innstrammingene som snart blir vedtatt. Vi har ingen garanti forr at vi ikke havner der (som Rinkeby). Det viktigste nå er å få på plass en forståelse i det politiske miljøet om at vi ikke kan akseptere større innvandring enn det vi klarer å integrere, sier han til avisen.

Etnisk norske som minoritet
Tallene om befolkningsandel kommer fra Oslo kommunes statistikkbank og avslører også prognoser for Oslos demografi i framtiden. Prognosene forklarer at dersom innvandrere fortsetter å bosette seg i visse områder vil det være en innvandrerbefolkning mellom 82 og 86 prosent i disse områdene, ifølge Klassekampen.