Nederlag for Solberg og Listhaug

 
Foto: Claudio Castello
Etter mangel på flertall på flere av innstrammingsforslagene, må både statsminister og innvandringsminister erkjenne nederlaget.
0Shares

– Jeg tenker det hadde vært fint om vi hadde fått til mer innstramninger på noen områder. Det hadde vi ment var riktig, forteller Erna Solberg til VGNett.

Over 40 innstrammingsforlag ble stemt over på Stortinget. Regjeringen hadde et ønske om å forelnge botidskravet fra tre til fem år, før en utlending kan få permanent opphold. Forslaget fikk ikke flertall på Stortinget, og samarbeidspartiene V og Krf stemte også imot en rekke innstrammingsforslag.

Ville ha punkt for punkt-stemming
Frps ønsker avr at partiene på Stortinget skulle stemme over forslagene punkt for punkt, istedenfor å få til et bredt forlik.

– Jeg har ikke behov for å analysere hvorfor man er kommet dit man er nå. Jeg mener at vi kunnre ha klart å skape et forlik, men har kanskje følt at at det ikke er så viktig, sier statsministeren til VGNett.

Hun legger til:

– Jeg er fornøyd med at vi får til innstramminger, men så er jeg misfornøyd med at stortingsflertallet sier nei til en rekke viktige punkter, sier Helge Andre Njåstad (Frp), som er leder for kommunalkomiteen til NRK.