Hvor er alle innvandringsmotstandere nå?

Parlamentsmedlem Jo Cox, som hadde syriske flyktningebarn som en av sine politiske fremste hjertesaker, ble drept av en innvandringsmotstander.
Foto: Betty Longbottom
Samfunnsdebattant og lærer Assad Nasir oppfordrer innvandringsmotstanderne til å ikke å tie om drapet på britisk parlamentsmedlem begått av en innvandringsmotstander i landet.

Hvor er alle innvandringsmotstandere nå? Kom fram Kjetil Rolness, Hege Storhaug og andre, kom fram, kom fram (for den som tier, samtykker), skriver Assad videre.

Nasir antyder i innlegget at muslimer ofte blir bedt om å ta avtand fra terror i islams navn, mens innvandringsmostanderne ikke blir bedt om det samme når en annen innvandringsmotstander begår kriminelle handlinger. 

En annen samfunnsdebattant, Shakeel Rehman som også har samme etnisk opprinnelse som Nasir er ikke enig.

– Det er ikke rart at muslimer blir spurt om hva de synes om ekstremisme!

– Det begynte f. eks med fatwaen mot Rushdie som istedenfor å bli fordømt ble bredt støttet eller tiet stille om blant muslimer i vesten. Mens høyreekstremisme og rasisme har blitt kraftig kritisert i vesten. Skulle tro du har vokst opp i et rasistisk land, skriver Rehman.

Videre skriver han: – Er det rart at muslimske ledere blir bedt om et klart standpunkt når sentrale moskeer støtter drapsmenn? Høyreekstremisme er kriminelt og det norske folk og loven er tydelig imot det, da tenker jeg på rasismeparagrafen i loven og den nye hatkriminalitetsseksjonen i politiet.