Integrerer med fiskestangen

Fisking til besvær: to unge kvinner avbrøt badingen på Botnerbaugen etter at et tjuetalls polske og tyske fiskere dukket opp til stedet. (NB! Personen på illustrasjonsbildet har ikke noe med saken å gjøre).
Foto: Wikimedia Commons
Kongsvinger Jeger- og Fiskerforening går i spissen for integreringstiltak sammen med Eritreisk kulturforening, noe som har gitt mersmak.
0Shares

Etter innspill fra Kongsvinger kommune har Kongsvinger Jeger- og Fiskerforening startet med felles tiltak for integrering med Eritreisk kulturforening i Kongsvinger. Kommunen bidrar med prosjektmidler til dette, melder foreningen via en pressemelding.

I samarbeid med leder for Eritreisk kulturforening, Fitwi Wolday Hamde, har leder for KJFF Martin Sunde Almqvist, utarbeidet et opplegg for sommeren og høsten 2016. 

– Vi startet med å invitere eritreerne til Familiedagen 5. juni. Her stilte de opp med spennende mat og informasjon om sin forening. Barn og voksne deltok på fisking, natursti, skyting og andre aktiviteter. Vi hadde totalt 200 -300 besøkende som deltok på de forskjellige aktivitetene ved Bæreia, går det frem fra foreningen.

Gode tilbakemeldinger
Tilbakemeldingene på friluftsprosjektet har, ifølge foreningen, vært for det meste positive.

–  Til høsten fortsetter vi med felles arrangementer som skyting med laser og Friluftsklubben for barn i alderen 10-14 år. Dette skal vi gjøre for å lære unger og foreldre om norsk natur og dyreliv i vann, skog og mark sammen med norsk ungdom, går det videre frem fra foreningen i en uttalelse.