UDI: Laveste asyl-ankomster på 19 år

 
Foto: Claudio Castello
En skal tilbake til 1997 for å finne færre asyl-ankomster, viser nypresenterte tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).
0Shares

UDI presenterte tidligere i dag asyltallene for første halvår i 2016, tall som viser en kraftig nedgang, melder NRK.

Kun 1678 mennesker har søkt asyl hittil i år, noe som står skarpt i motsetningen til fjoråret.Høsten 2015 var pågangen hos Politiets utlendingsenhet (PU) så stor at flere asylsøkere måtte overnatte utenfor kontorene deres på Tøyen i Oslo.

I fjor kom rekordmange 31.145 asylsøkere til Norge, og UDI-direktør Frode Forfang (bildet) uttalte i november at det måtte planlegges for å bygge 100.000 nye mottaksplasser i 2016.

– Endret situasjon
Nå er altså situasjonen en helt annen. UDI-sjefen begrunner og poengterer at det har blitt vanskeligere å reise fra Midtøsten enn før. Grensa mellom Tyrkia og Hellas er vanskeligere å passere etter at flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia ble iverksatt. 

– Vi har hatt en ganske kraftig nedgang i første halvår i år. Vi må tilbake til 1997 for å finne et år med like lave ankomster på månedsbasis som vi har opplevd i første del av 2016, sier UDI-direktøren til NRK.

Som legger til:

– Nedgangen i forhold til våren 2015 er på 64 prosent. Det har også vært en ganske stor nedgang i antall mindreårige asylsøkere, forklarte han videre.