Flyktninger fikk fjernet organer

Fylt til randen med ekstremister? HRS mistenker at de fleste som kommer som flyktninger fra Syria, har et ekstremistisk sinnelag. Bildet viser migranter ankommer Lampedusa.
Foto: Tommaso Della Longa/Italian Red Cross
Avhopper fra menneskesmuglerliga med skrekkavsløringer under rettergang i Italia

Krigsflyktninger og andre migranter som ikke kunne betale for transporten til Italia, ble drept. Vitale organer ble så tatt ut og solgt på det svarte markedet.

Slik kunne en avhopper fra et menneskesmuglerliga forteller, ifølge NRK, om den umenneskelige behandligen og den grenseløse kynismen som herker blant de kriminelle nettverkene som uformelt organiserer flukten til tusenvis av mennesker fra land i Afrika og Asia til Europa, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Ressursterke nettverk
Avhopperen skal ha gitt politiet viktig informasjon om hvordan menneskesmuglerne organiserer transporten over Middelhavet, og apparatet de har for å få krigsflyktninger og andre migranter videre nordover i Europa. 

Sjefetterforsker for Sicilia-politiet Renato Cortese sa under en pressekonferanse i Palermo i at man i stor grad benytter seg av de samme etterforskningsteknikkene av menneskesmuglere som man gjør i mafiasaker.

– Nå er det viktigste å fnne ut hvordan menneskesmuglerne videreinvesterer de enorme summene som de tjener på virksomheten sin, uttalte Cortese under konferansen.