Norge gir 1,5 milliarder kroner til Syria

– Vi må gjøre det vi kan for de 14,6 millioner syrerne som har akutt behov for humanitær assistanse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.
Foto: Arbeiderpartiet
Norske myndigheter mener den humanitære situasjonen i Syria blir stadig mer prekær, og gir i år 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen i landet.
197Shares

– Konflikten i Syria har vart i elleve år, og den humanitære situasjonen blir stadig mer prekær. Vi må gjøre det vi kan for de 14,6 millioner syrerne som har akutt behov for humanitær assistanse og beskyttelse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

– Vi skal derfor i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen, både i Syria og nabolandene, sier hun videre.

Norge er blant de største bidragsyterne til de som er rammet, og har i løpet av de siste elleve årene bidratt med over 16,5 milliarder kroner.

– Vi er svært bekymret over den stadige forverrede situasjonen for mennesker som er rammet av konflikten i Syria. Det er kun en politisk løsning som kan få slutt på konflikten og lidelsene til det syriske folket, sier Huitfeldt.

Over 6,5 millioner mennesker har flyktet fra Syria og om lag like mange er fordrevet i eget land, skriver UD.