Aluminiumsverk gir pengestøtte til hjelpeorganisasjon

Verksdirektør Grethe Hindersland, Initiativtaker Dagfinn Kroslid og HMSK-sjef Gunnar Fossland viser frem bidraget til ukrainske flyktninger.
Foto: Alcoa Norway
Norges sørligste aluminiumsverk, Alcoa Lista, gir pengestøtte tilsvarende én million ukrainske hryvnja til den veldedige organisasjonen Barn Fra Ukraina.
17Shares

Humanitærbidraget vil bli brukt til mat, senger, medisiner og hygieneartikler til ukrainske flyktninger på den ukrainsk-polske grensen. En million ukrainske hryvnja tilsvarer rundt 320 000 norske kroner.

Russlands invasjon fortsetter å skape enorm humanitær lidelse og behovet for hjelp er stort.

– Når krigen i Ukraina startet opplevde vi alle sjokk. På samme tidspunkt jobbet vi med Alcoa Foundation for å finne nye prosjekter å gi støtte til. For meg var det åpenbart at det var i Ukraina pengene kunne gjøre størst forskjell og verksdirektør Grethe Hindersland støttet helhjertet opp. Dagfinn Kroslid er en tidligere kollega, og alle ved Alcoa Lista kjenner ham og hans engasjement godt som leder i organisasjonen Barn fra Ukraina. Vi kontaktet han og fant et konkret prosjekt vi kunne bidra til, sier Gunnar Fossland, HMSK-sjef, til Alcoa Norway.

Krigen ga økt humanitærhjelp

Initiativtaker Kroslid startet opp Barn Fra Ukraina etter Tsjernobyl-katastrofen i 1994 sammen med flere andre engasjerte i Lyngdal og har dermed hatt et langt humanitært engasjement i regionen.

Prosjektet utvidet seg fra 1994 til deretter å omfatte omsorg for vanskeligstilte barn fra Ukraina, før initiativet nå tok på seg den naturlige oppgaven å jobbe for å avlaste konsekvensene av krigen.

– Jeg har jobbet hele mitt liv i Alcoa, over 50 år, og gikk av med pensjon i fjor. Etter at krigen startet i februar fikk jeg høre at Alcoa planla å søke om støttemidler. Når dette ble bekreftet ble vi alle helt satt ut. Vi trodde ikke at en liten organisasjon som oss kunne få et så stort beløp. Vi er veldig takknemlig ovenfor Alcoa og spesielt HMSK-ansvarlig Gunnar og verksdirektør Grethe. Ca. en tredjedel av den hjelpen vi nå bruker i Ukraina kommer fra Alcoa så dette er en viktig ressurs både for støttearbeidet og de som det hjelper, sier Kroslid.