Reagerer mot Skedsmo-ordførers id-feiring

 
Foto: Arbeiderpartiet
Sist uke deltok Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten (bildet) på en id-feiring der også lederen i Islam Net var til stedet. Det får nettverket Likestilling Integrering Mangfold (LIM) til å reagere.
0Shares

Islam Net-leder Fahad Qureshi satt på podiet like bak Ole Jacob Flæten, da Ap-ordføreren talte ved under feiringen av id al-fitr, skriver Dagen

LIM-talsmann Mahmoud Farahmand reagerer på at Flæten stiller opp på et arrangement sammen med Qureshi.

– Gjennom å gi plass til krefter som Islam Net normaliserer man ultrakonservative islamtolkninger. I tillegg representerer Islam Net en del verdier og synspunkter som er svært uheldige. Blant annet konspirasjonsteorier, offermentalitet, syn på homofili og kvinner, sier Farahmand.

– Kan ikke sensurere
Flæten sier han ikke kjenner til Qureshi eller organisasjonen han representerer, men legger til at Islam Net står for holdninger han ikke deler.

– Men jeg er ikke for sensur, sier Ap-ordføreren, som mener han ikke er med på å legitimere Islam Net. Han viser til at det var Pakistans Kulturforening på Skedsmo som sto for arrangementet og at flere forskjellige miljøer på Romerike var samlet.