Flere tonn med gratis hjelpepakker sendes til Ukraina

Gratis forsendelser av både adresserte og uadresserte hjelpepakker tilbys til Ukraina.
Foto: Posten Norge
I april lanserte Posten en tjeneste hvor man kunne sende uadresserte hjelpepakker gratis til Ukraina. Nå utvides tjenesten til også å omfatte adresserte pakker.
98Shares

Tjenesten som tilbys er et resultat av et samarbeid mellom den ukrainske ambassaden, det ukrainske postselskapet Ukrposhta og Posten Norge.

Hjelpepakkene bør inneholde mat med lang holdbarhet, medisinsk utstyr, hygieneartikler eller andre sårt tiltrengte varer.

– Med den nye tjenesten blir det enda enklere for oss i Norge og for ukrainske flyktninger som har kommet hit, å sende humanitær hjelp og gaver gratis til familie og venner i Ukraina. Vi håper mange benytter seg av denne gratis tjenesten for både adresserte og uadresserte pakker. En liten oppmerksomhet kan utgjøre en stor forskjell, sier Postens konsernsjef, Tone Wille, via en pressemelding.

Leverer ikke i krigsområder

Hjelpepakkene blir kjørt som vanlig post fra Norge til Polen. Deretter vil sendingene bli transportert videre av det nasjonale postselskapet Ukrposhta som vil levere ut pakkene, men ikke i direkte krigsområder.

– Jeg er sikker på at vårt samarbeid med Posten vil hjelpe oss å levere humanitær hjelp enklere, raskere og mer omfattende, sier den Ukrainske Ambassadøren til Norge, Viacheslav Yatsiuk.