Frp-politikere raser over burkini-tillatelse

Stridens kjerne: Heldekkende burkini blir godtatt som badedrakt ved svømmeundervisningen i en Troms-skole. Frp-politikere raser mot vedtaket.
Foto: Frans Persoon
"Misforstått toleranse". Slik reagerer flere Frp-politikere krasst etter at en barneskole i Troms tillater svømmedrakten burkini.
0Shares

Line Miriam Sandberg, leder av Utvalg for helse og omsorg i Lenvik kommune, sier til NRK at hun vil ta saken opp i kommunestyret.

– Dette er ikke integrering, påpeker hun.

Sakens bakgrunn ligger i at Finnsnes barneskole vil fra nå av tillate burkini i svømmeundervisningen. Dette fordi skolen vil ha ned fraværet, skriver Nordlys som omtalte saken først.

Sterke reaksjoner
Sandberg har selv et barn som har undervisning i svømmehallen på skolen. Hun reagerer sterkt på at muslimske jenter skal kunne bruke den heldekkende badedrakten

– Vi setter jentene i en situasjon der de skal håndheve regler som er innført i deres religion og kultur, og som mer symboliserer en ikke-integrering enn integrering, sier hun videre.

– Islamistisk særkrav
Sandberg får støtte fra innvandringspolitisk talsmann i Frp, Mazyar Keshvari. Keshvari kaller tiltaket i Lenvik for en «totalt misforstått toleranse som skaper intoleranse og segregering» samtidig som han advarer mot å gi etter for et «islamistisk særkrav».

 
Foto : Reynir Johannesson/FrP

Tore Coldvin, SLT-koordinator med ansvar for forebyggende tiltak mot rus og kriminalitet i Lenvik, viser på sin side at man i Norge har religionsfrihet.

– Jeg synes det er helt greit å ha burkini i svømmeundervisningen, slik at religion ikke setter begrensninger for at alle skal kunne delta, sier Coldvin  til NRK.

Les også Laial Ayoubs innlegg i Aftenposten (ekstern link):
Burkini i badetimen er et inkluderende tiltak. Flere burde gjøre som Finnsnes barneskole