– Skyldes mer enn IS og terrorisme

Overdosen av islam i media gir et skjevt bilde av det kulturelle og religiøse mangfoldet i innvandrer-Norge, mener kommentatoren.
Foto: Flickr
– Nivået på innvandringen fra muslimske land vil ha avgjørende betydning for europeiske lands kultur, politiske og sosiale klima, grad av stabilitet, og ytrings- og handlingsfrihet i generasjoner fremover.

Slik skriver leder for Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA), Helge Lurås, i sin kommetarkronikk i Aftenposten.

Lurås kaller dette for “ikke unødig alarmisme, men bekymringsfull realisme”.

Videre mener Lurås at motstand mot innvandring oppsto lenge før IS kom på banen i 2014, og det var også et faktum før Al-Qaedas fremvekst på 1990-tallet.

– Innvandringen fra muslimske land har konsekvenser langt utover farene ved terrorangrep, og det er innvandringsskeptikerne stort sett klar over. For noen kommer terrorangrepene bare som toppen av isfjellet. Andre bruker dem mer utspekulert, fordi det er umulig å hevde at den delen av innvandringskonsekvensene er noen som helst berikelse.

Klikk her for å lese kommentaren til Lurås.

Kommentaren til Lurås er også ment som et tilsvar til en tidligere kronikk av Henrik Thune, assisterende direktør for NOREF (Senter for internasjonal konfliktløsning). Klikk her for å lese denne kommentarkronikken.