Syrisk asylsøkerkvinne kåret til “vindronning”

 
Foto: Skjermdump/dw.com
26 år gamle Ninorta Bahno (bildefaksimilet) fra Syria skrev tysk vinhistorie da hun som første asylsøker ble kåret til "Årets vindronning" i Trier-regionen.
0Shares

Vindronning-kåringen er en erke-tysk tradisjon med en lang historie. Den ene “perfekte”, blonde tyske piken etter den andre har blitt utvalgt til den ærefulle oppgaven. Helt frem til år, kan VGNett melde. 

For i år ble en 26-årig kristen syrisk asylsøkerkvinne som tok potten. Aldri før har en tysk vinregion kåret en kvinne med annen etnisk bakgrunn til vindronning. 

For tre og et halvt år siden måtte kristne syriske Ninorta flykte fra et krigsherjet hjemland. Etterhvert bosatte hun seg i den idylliske tyske byen Trier som ligger ved elven Mosel.

Liker Riesling best
Kåringer av «Årets vindronning» strekker seg helt tilbake til 1931. For å være forberedt har Bahno tatt et intensivkurs i tyske viner, og har da heller ikke latt sjansen gå fra seg til å smake på forskjellige viner. Så langt er favoritten en søt Riesling.

Neste år skal Bahno være med i kampen om hvem som blir årets nasjonale vindronning. 

– Jeg er glad og stolt over denne tittelen. Kanskje jeg til og med kan få anledning til å skape litt blest rundt syriske viner også, sier Ninorta Bahno til Deutsche Welle.