OMOD kritiserer utvalg for manglende mangfold

Akhenaton de Leon er leder for Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering OMOD.
Foto: Privat
Kun en av de 13 som sitter i Agendas integreringsutvalg som har kommet med en rekke nye innspill til integreringspolitikken i Norge har minoritetsbakgrunn. For dårlig, mener Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD).

Tankesmien Agenda, som forrige uke la frem rapporten Ti bud for bedre integrering, får kritikk for at utvalget deres ikke har vært inkluderende nok, melder NRK.

Utvalget har bestått av fem politikere, fire forskere, og fire fra Agenda selv. Kun et av medlemmene har minoritetsbakgrunn, mens resten er etnisk norske.

Det holder ikke, mener Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD).

– Hvis vi tar utgangspunkt i budene de har kommet med, punkt tre og fire sier at alle skal med. Hvordan kan de preke integrering når de selv ikke klarer å få mangfold. Det ser jo ut som om det er et blendahvitt utvalg som skal sitte og bestemme integreringspolitikk i Norge. Jeg synes det er utrolig at man klarer å gjøre det i 2016, sier daglig leder i OMOD, Akhenaton de Leon, til NRK.

Kompetanse viktigst
Kosovoalbanskfødte Sylo Taraku er den eneste med minoritetsbakgrunn i integreringsutvalget. Han er rådgiver i tankesmia Agenda, og har sittet i utvalget som medlem av sekretariatet.

 
Foto : Privat

Han forklarer at det er tilfeldig at sammensetningen av utvalget fikk så få minoritetsmedlemmer.

– Kompetanse har vært veldig viktig, men også representasjon av de fem partiene som er der. Men vi har trukket på kompetanse og erfaringer fra minoritetspersoner og snakket med elever og lærere i skoler, sier han til NRK.