Inkluderende uke i Oslo går mot slutten

24 lag deltok i fotball- og volleyballturneringen på OXLO-games. Vålerenga gikk til slutt av med seieren
Foto: Foto: Bilge Öner
Hvert år i uke 38 er det OXLO-uka. OXLO er Oslos strategi for inkludering, og står for Oslo Xtra Large. 
0Shares

Formålet med OXLO-uka er ifølge kommunens hjemmesider å sette ekstra fokus på OXLO-arbeidet.

“Alle kommunale virksomheter, organisasjoner og andre oppfordres til å arrangere aktiviteter og tiltak som synliggjør at mangfold er en berikelse, og at vi ikke tolererer diskriminering og rasisme, men jobber for like muligheter for alle,” heter det på sidene

I løpet av uka har det vært en rekke arrangementer, seminarer, møter og konferanser. På onsdag var den store OXLO-konferansen. Da samlet folk fra næringsliv, offentlige instanser, frivillige organisasjoner, samt flyktninger, og andre, for å diskutere løsninger for å få flyktninger inn i arbeidslivet.

Da EMI spilte mot politiet, var det politiet som trakk det lengste strået.
Foto : Foto: Bilge Öner

Når idretten inkluderer
Men den spenstigste arrangmentet var kanskje OXLO-games, som åpnet OXLO-uka lørdag 17. september. Utrop var tilstede da hundrevis av politifolk, skeive, politikere, idrettsforeninger og frivillige organisasjoner samlet seg på Ekebergsletta for å ønske nyankomne flyktninger velkommen til Oslo. 

Maker’s Hub
Foto : Foto: Bilge Öner

– Målet med OXLO Games er å gi deltakerne en positiv opplevelse med lek og moro i en vanskelig livssituasjon preget av usikkerhet og bekymringer. Vi ønsker å gi flyktningene en varm velkomst, og gi et klart og tydelig signal om at Oslo er en åpen og inkluderende by som ikke tolererer rasisme eller diskriminering, sier Mithat Dogan i Enhet for mangfold og integrering, sier Mithat Dogan i Enhet for mangfold og integrering i en pressemelding.

Den etiopiske foreningen i Norge stilte med et eget lag.
Foto : Foto: Bilge Öner

OXLO-Games er vennskapsleker mellom flyktninger, idrettsforeninger, frivillige organisasjoner og andre aktører som jobber med flyktninger og inkludering. Både fotball og volleyball sto på plakaten. Over 350 deltakere og 25 lag deltok i lekene. Deltakerlisten omfattet blant annet Vålerenga Fotball, politiet i Oslo, asylmottak, politikere, Refugees Welcome Oslo og Skeiv Verden.

OXLO er en kjent satsing for mange av byens innbyggere.
Foto : Foto: Bilge Öner

Brødrene (f.v) Zaki (18) og Khalifa Ahmed Farah (16) solgte hjemmelaget sjokoladekake under OXLO-games. De representerte i denne sammenhengen Somalisk velferdsforening, som også stilte med et lag.

Foto : Foto: Bilge Öner