Lanserte Norges første skeive seniorsenter-tilbud

Assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon Johannes Heggland, styreleder FRI Oslo og Akershus Hans Heen Sikkeland, generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen og nestleder i FRI Senior 50+ Aasmund Robert Vik.
Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge
Torsdag 15. september lanserte FRI - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, avdeling Oslo og Akershus (FRI OA), og Kirkens Bymisjon Norges første skeive dagtilbud på Kampen Omsorg +. 
0Shares
Initiativtakeren Aasmund Robert Vik mottok Frivillighetsprisen i 2015, og prispengene ble brukt til å starte tilbudet, melder Frivillighet Norge i en pressemelding.  

FRI OA har lenge jobbet med tematikken senior og lhbt (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), og for å få på plass et dagtilbud for målgruppen.

– De som gikk foran og brøytet vei for like rettigheter fortjener et godt dagtilbud. Vi vet at en del eldre gruer seg til å møte de ulike tilbudene i helse-Norge. Lange liv på barrikadene skal ikke krones med å tre inn i skapet igjen som senior. Derfor er dette tilbudet viktig, sier leder i FRI OA, Hans Heen Sikkeland.

Sikkeland legger til:

– Vi har kommet langt på vei, men fortidens urettferdighet henger fortsatt igjen hos mange eldre. Det er derfor behov for et trygt møtested for denne gruppen, et tilbud som ingen senior- eller eldresentrene i Norge  tilbyr per i dag, sier Aasmund Robert Vik, primus motor for seniorarbeidet i FRI OA.

Fjorårets Frivillighetspris-vinner
I 2015 ble Vik tildelt Frivillighetsprisen av Frivillighet Norge. Han mottok prisen for utrettelig innsats og 48 år med frivillig arbeid for LHBT-rettigheter i Norge. Prispengene på 50.000 kroner fra Norsk Tipping valgte Vik å gi til FRI OA og seniorarbeidet i organisasjonen. Det er dette arbeidet som nå gir resultater.

– Vik fikk Frivillighetsprisen 2015 for sin innsats for LHBT-rettigheter. Selv sier Aasmund at han kjemper for rettferdighet, frigjøring og retten til et godt liv. Når hans hjertebarn, Regnbuetreff for LHBT-seniorer, nå åpner som Norges første dagtilbud for eldre lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, er vi i Frivilighet Norge sikre på at tilbudet bidrar til nettopp det. Vi gratulerer med åpningen og er stolte av at det fins folk som Aasmund i norsk frivillighet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.