Dommen har falt:

SIAN-aktivist må i fengsel

ØYESKADE: Rasmussen sprayet en sikkerhetsvakt i ansiktet med forsvarsspray. Dette ga ham en øyeskade. I videoen som SIAN-lastet opp på Facebook, hører man at SIAN-aktivistene trakasserer vaktene.
Foto: Skjermdumper fra SIANs Facebook-video
SIAN-aktivist er dømt til 120 dager ubetinget fengsel for grov kroppskrenkelse.

Dommen falt i Oslo tingrett mandag, melder Filter Nyheter. 

Aktivisten fra Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), Marius Fugelseth Rasmussen, er dømt til 120 dager ubetinget fengsel for grov kroppskrenkelse.

Rasmussen var tiltalt for vold under to ulike SIAN-markeringer. Aktivisten brukte rød forsvarsspray i ansiktet på to personer, og tingretten slår fast at han skal straffes for begge hendelsene.

Han må også betale 25 000 kroner i oppreisning til en av de fornærmede i saken dersom dommen blir stående.

Øyeskade etter koranbrenning-bråk

Den mest omtalte av de to hendelsene skjedde foran Oslo rådhus i desember. Sammen med andre SIAN-aktivister, brant Rasmussen to eksemplarer av koranen foran rådhuset. Da rådhusets sikkerhetsvakter kom bort med vannbøtter for å slukke koranbrannene, steller SIAN-aktivistene seg i veien for brannslukningen.

Den ene sikkerhetsvakten gir Rasmussen et lite dytt i ryggen. Rasmussen reagerer med å spraye vakten i ansiktet. Den røde sprayen omtales som en forsvarsspray, og ga sikkerhetsvakten en øyeskade.

SIAN publiserte bevismateriale på Facebook

Bevismateriale som ligger til grunn for Rasmussens dom, er det SIAN-aktivistene selv som har filmet og lagt ut på Facebook.

Dagbladet har publisert videoen som viser at vaktene blir utsatt for verbale fornærmelser av SIAN-aktivistene. Den ene blir kalt for “svin” og “forræder”. En annen vakt med mørkere hudfarge, blir gjentatte ganger spurt om han er muslim.