Velgerne vil ikke ha Listhaug

Kan få det tøft med å bli gjenvalgt neste høst: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.
Foto: Torbjørn Tandberg
Ingen av de to Frp-statsrådene Sylvi Listhaug eller Jon Georg Dale vil få plass på Stortinget, ifølge VGs partimåling.
0Shares

I den ferske partimålingen får Frp katastrofale 11,5 prosents oppslutning. Samtidig gjør Arbeiderpartiet det svært godt og får en oppslutning på 38,3 prosent – og like mange mandater i Stortinget som de fire borgerlige partiene til sammen.

Mandatberegningsverktøyet til nettstedet pollofpolls.no beregner at den nasjonale oppslutningen til Frp på svake 11,5 prosent kun vil gi Møre og Romsdal Frp ett eneste mandat på Stortinget.

Skulle dette bli valgresultatet 11. september om et år vil både innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug fra Ørskog og landbruksminister Jon Georg Dale fra Volda være ute av rikspolitikken.

Vil ha inn to “Møre-mandater”
Likevel kan både Listhaug og Dale komme til å kjempe om å få en høyere og tryggere plassering på listen. Frem til 31. oktober skal lokallagene gi sine innspill, og så avgjøres det hele på Møre og Romsdal Frps nominasjonsmøte 4. februar i Molde.

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon til fast plass på listen. Det er opp til Møre og Romsdal Frp å velge sine kandidater, skriver Listhaug i en e-post til VGNett.

– I VGs måling kommer du da ikke inn på Stortinget med en annenplass på Frps liste. Hva tenker du om det?

– Vår ambisjon er å få inn minst to fra Møre og Romsdal. Vi har en god liste og mange som står klare til å brette opp ermene og gjøre en sterk innsats i valgkampen.