– Unnskyld!

 

Popartist Lilly Allen er kjent for låter som Air Baloon og The Fear. Denne uken besøkte hun flyktninger i en leir i Frankrike. Da hun fikk høre historien til en 13 år gammel enslig flyktning, brøt hun til slutt ut i gråt. 

– Jeg vil unnskylde på vegne av landet mitt. Vi har bombet landet ditt, overlatt deg i Talibans hender og nå utsetter vi deg for livsfare i ditt forsøk på å komme til landet vårt, sa hun. 

Lilly Allen intervjuet blant annet denne flyktninggutten under sitt besøk i Calais. Gutten skal være bare 13 år gammel.
Foto : Skjermdump: BBC
Etter uttalelsen, som kom i BBC-programmet Victoria, har Allen blitt utsatt for omfattende negative reaksjoner, skriver avisen The Telegraph. Hun beskyldes blant annet for å ha et “oppblåst ego” og ta seg friheter når hun unnskylder på vegne av andre. Allen svarte slik på reaksjonene på Twitter: 

– Wow, så mye hets for å unnskylde til et hjelpeløst barn for den rollen dette landet har spilt i å bidra til hans alvorlige situasjon.

Bakgrunnen for innslaget på BBC er at leiren der gutten oppholder seg, skal stenges og at den unge flyktningen dermed risikerer å havne på gata. Han sier i intervjuet med Allen at han vil forsøke å komme seg til England ved å hoppe på en lastebil, men at dette er svært farefullt og at flere har mistet livet i forsøket.