Flerkulturelle kan få Østfoldprisen

 
Foto: Foto: Arkiv
Hele 109 forslag fordelt på 59 spennende kandidater er fasiten etter at fristen for å komme med forslag til Østfoldprisen 2016 har gått ut. Safia Abdi Haase (bildet) og Javad Mushtaq er blant kandidatene med flerkulturell bakgrunn.
0Shares

Hele 109 forslag fordelt på 59 spennende kandidater er fasiten etter at fristen for å komme med forslag til Østfoldprisen 2016 har gått ut.

– Også denne gang blir jeg både imponert, inspirert og ydmyk over hvor mye bra som blir gjort i fylket vårt og for østfoldingene. Alle kandidatene på listen fortjener stor anerkjennelse for innsatsen. Det blir ingen lett oppgave for oss i juryen å plukke ut finalekandidatene, sier juryleder Siv Henriette Jacobsen til Dagsavisen.

Nytt av året er at juryen ikke skal jobbe seg fram til den endelige vinneren, men i stedet plukker ut et knippe kandidater som publikum skal få være med på å stemme på.

Integreringsildsjel blant kandidatene
En av de nominerte er integreringsildsjel Safia Abdi Haase. Norsk-somalieren har blitt nominert for sin jobb med integrering i Østfold og Norge, og for sin kamp mot kjønnslemlestelse. Sistnevnte har ført til at hun har blitt utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.

Også den norsk-pakistanske entreprenøren Javad Mushtaq er i listen for sin innsats for mangfold og interkulturell kompetanse som en ressurs, gjennom bygging av flere mangfoldsorganisasjoner for å bygge ledertalenter i samarbeid med blant annet akademia, næringsliv, regjeringen og kronprinsparet.

En annen er Ziba Amind fra Sarpsborg, som nomineres for sin mangeårige frivillige innsats for integrering og inkludering av innvandrere og enslige mindreårige asylsøkere i fylket. Amind har jobber gjennom idrettsaktiviteter og organisasjoner som gir opplæring i norsk, trim, svømming, søm og matlaging

 
Foto : Privat

– Dette blir spennende! Og jeg håper folk  virkelig engasjerer seg og løfter fram sin favoritt, oppfordrer jurylederen.