Får medalje for redningsinnsats i Hellas

Redningsselskapets mannskap på RS Peter Henry von Koss sammen med ass. politidirektør Vidar Refvik, generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind og forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen.
Foto: Redningsselskapet
Mannskapet på redningsskøyta ”Peter Henry von Koss” i Hellas mottar nå Politiets medalje for tjenestegjøring i utlandet. 
0Shares

Utdeligen skjer i dag, under medaljeseremonien på Politiets HMS-samling på Fanehallen på Akershus Festning.

Mannskapet kommer fra hele Norge der de daglig tjenestegjør om bord i andre redningsskøyter. De tar med seg erfaringene videre til det daglige beredskapsarbeidet langs norskekysten.

– Vår redningsinnsats bidrar til å redde liv i en krevende humanitær situasjon i Hellas. Det er en stor ære å motta denne medaljen og det motiverer meg til videre innsats i kystberedskapen her hjemme, sier Skipsfører Torjus Sundsdal.

Generalsekretær Rikke Lind understreker hvor stor betydning utenlandsoppdraget har for Redningsselskapet.

– Det siste året har vi reddet tusenvis av mennesker og regjeringens beslutning bekrefter at Redningsselskapets innsats nytter. Jeg er stolt av jobben som mannskapet på redningsskøyta i Hellas utfører og at dette viktige samfunnsoppdraget bidrar til å redde mange menneskeliv, sier Rikke Lind.

Redder mennesker fra drukningsdøden
RS «Peter Henry von Koss» er en del av FRONTEX sin «Operasjon POSEIDON,» et sentralt tiltak i arbeidet med å redde mennesker i nød på Middelhavet. Om bord på redningsskøyta RS «Peter Henry von Koss» finner vi mannskap fra Redningsselskapet, politiet, samt en representant for gresk kystvakt. Det er et unikt trepartssamarbeid mellom en humanitær organisasjon, norsk politi og gresk kystvakt.

– Vi opplever en fantastisk samhandling mellom aktørene – også med andre redningsressurser i området – der alle tar det beste ut av hverandre. Vi er glad for at regjeringen i statsbudsjettet for neste år ønsker å videreføre dette viktige bidraget, sier Lind.

Generalsekretær Rikke Lind mener erfaringen fra operasjonen i Hellas gjør beredskapen langs norskekysten bedre.

– Vi får verdifull trening og erfaring i redningsarbeid med store menneskemengder. Våre mannskaper tar denne kunnskapen med seg til redningsskøytene hjemme, sier Lind.