Somaliere med flest familieinnvandringer

Mange somaliere har ingen utdanning når de kommer til Vesten. På bildet: Somaliere på kurs i Seattle, USA.
Foto: flickr.com
I perioden 1990-2015 hentet somaliske flyktninger 12.264 familieinnvandrere til Norge, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).
0Shares

I alt kom 141.300 flyktninger til Norge i perioden 1900-2015. Det førte i sin tur til at ytterligere 45.100 familieinnvandrere kom etter.

De fleste flyktningene får ingen på familieinnvandring til Norge, kun 17 prosent av flyktningene henter familieinnvandrere. 

Av dem som kom av fluktårsaker i perioden 1990-2015, var det flest fra Somalia, Irak, Bosnia-Hercegovina, Eritrea og Kosovo, heter det i rapporten.

Somaliere, irakere og bosniere topper statistikken over de som hentet flest familieinnvandrere til Norge.
Foto : SSB

– Mens vi har sett svært lite familieinnvandring fra Bosnia-Hercegovina og Kosovo i etterkant av de første flyktningene, har familieinnvandringen til somaliere og irakere vært langt større, sier Minja Tea Dzamarija i en artikkel i SSB.

Høyest andel blant somaliere
Somaliere har til nå høyest andel familieinnvandrere med 0,68 per flyktning. Somaliere er også den gruppen som hentet flest familieinnvandrere i absolutte tall: 12.264 familieinnvandrere. Etter dem på listen følger irakere. 

– Hvis vi i tillegg ser bort fra de nyankomne somaliske flyktningene som kom etter 2010, øker dette forholdstallet til 0,74 familieinnvandrere per flyktning. På den andre enden av skalaen finner vi bosniere som har ført til svært lite familieinnvandring. Forholdstallet er så lavt som 0,11 familiemedlemmer per flyktning, legger Dzamarija til. 

Tallene er publisert i en egen rapport utarbeidet av SSB på oppdrag fra Justisdepartementet. 

Les hele rapporten her