Håndballforbundet skal få innvandrerjenter på banen

Håndballforbundets nye brosjyresatsing på sju ulike språk har som formål å inkludere flere inn i sporten, som disse jentene fotografert på en håndballtrening på Oslos østkant
Håndballforbundet får 250 000 kroner i år, og tilsvarende sum neste år for å inkludere flere innvandrerjenter i håndballen.
0Shares

Eva Skei jobber med inkludering i Håndballforbundet og forteller til Sunnmørsposten at pengene skal gå lokalt til klubbene. Målet er å få til fem prosjekter i landet.

Mange innvandrerfamilier har dårligere økonomi, og det kan være grunnen til at få jenter deltar i lagidretter. Noe av støtten skal derfor hjelpe med å dekke kostnaden ved å delta på idretten, forteller Skei.

Allerede tilbud for gutter
Skei forteller at mange innvandrergutter allerede har et tilbud, blant annet har Fotballforbundet vært flinke med å skape et tilbud for dem. Derfor ønsker Håndballforbundet å få innvandrerjenter med i idretten nå. 

– Vi vet fra prosjekter vi har støttet tidligere at det blir helt nye unger etter at de blir med i idretten, sier Skei.

Lavest deltakelse
I en rapport om ungdoms treningsvaner utgitt av Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor kommer det frem at kun 16 prosent av minoritetsjenter i Oslo trener aktivt i idrettslag. Det er mindre enn halvparten så mange som den gruppa med nest lavest deltakelse, som er majoritetsjenter, med 38 prosent. Majoritetsgutter ligger på toppen, med 51 prosent deltakelse.

Les også: Minoritetsjenter skiller seg ut