Sara Shafighi blir kommunalråd

Sara Shafighi (26) innvandret til Norge fra Iran som barn, og blir i august valgt inn som første innvandrer i formannskapet i Trondheim.
Foto: Skjerdump/Facebook
Norsk-iranske Sara Shafighi blir i august valgt inn som første innvandrer i formannskapet i Trondheim.

Shafighi (26) innvandret til Norge fra Iran som barn, og blir i august valgt inn som første innvandrer i formannskapet i Trondheim.

Shafighi er oppvokst på Kolstad og bor nå på Heimdal. Hun jobber til vanlig som opplæringsansvarlig i ledelsen i Fagforbundet Trondheim. For henne er det oppvekstsaker som blir de aller viktigste.

– Jeg er leder av Mangfoldsrådet, og de siste tallene er at det er 13 prosent innvandrere fra ikke-vestlige land i Trondheim. Vi skal jo speile befolkninga, og det tror jeg vi vil gjøre i større grad nå, sier Shafighi til Nidaros.

I hennes politikerbiografi i Trøndelag Ap gård et frem:

– Sara er nestleder i oppvekstkomiteen og rådgiver til ordføreren. Hun brenner for at alle barn uansett foreldrenes størrelse på lommeboka får en god oppvekst.

Stas å få jobben

Bystyret skal vedta nye formannskapsmedlemmer, men med flertall og tradisjon for at partiene selv får bestemme hvem kandidatene skal være, er ikke Shafighi bekymret for ikke å bli valgt inn.

– I formannskapet får man mulighet til å jobbe med politikken, med ting som rører seg i byen vår hver uke. Det er de politikerne som er tettest på og som får det største ansvaret. Det er veldig stas at Arbeiderpartiet ønsker meg i den rollen, sier hun.

Stolte Ap-kollegaer

Leder i Trondheim Arbeiderparti, Hanne Moe Bjørnbet, er glad for at Shafighi har sagt ja til å ta på seg oppgaven.

– Hun har lang erfaring fra arbeid både i bystyret og partiet. Med henne på laget representerer formannskapsgruppa vår bredden i partiet på en god måte, både med tanke på alder, kjønn og bakgrunn, sier hun til Nidaros.

Oslo-stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam kommenterer valget av Shafighi på sin Facebook-side:

– Jeg er så innmari stolt av Sara og ønsker henne masse lykke til.