SSB skal lage statistikk om innvandring og kriminalitet

Hvor kriminelle er innvandrere? Det skal SSB finne svar på
Foto: Flickr/Creative Commons
Frp har lenge bedt SSB om å lage statistikk om innvandring og kriminalitet. Nå får de viljen sin. 
0Shares

Statistisk sentralbyrå vil i slutten av 2017 publisere ny statistikk med oversikt over kriminalitet blant innvandrere i Norge, melder Nettavisen.

Det vil komme to rapporter med navnene ”Kriminalitet blant innvandrere i Norge” og ”Botid og kriminalitet blant innvandrere i Norge”.

– Har lykkes i sin kamp
Fremskrittspartiet har lenge ønsket at SSB skal utarbeide en slik rapport. Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik sier til Nettavisen at de har lykkes i sin kamp med å få bedre statistikkgrunnlag og debatt. Han mener at statistikk som dette er viktig for å kunne gjøre en god jobb politisk og med integrering av innvandrere.

– Vi må tørre å ta debatten uansett hvor ubehagelig den er, sier han.

Fokus på landbakgrunn
Fagdirektør i SSB, Elisabeth Nørgaard, forteller at alle detaljer ikke er utarbeidet enda, men at de i det ene prosjektet vil skille mellom tre grupper: innvandrere, norskfødte med to innvandrerforeldre og norskfødte med minst én norskfødt forelder.

– Målet er å bruke informasjon om enkeltland så langt det lar seg gjøre, samt å ta hensyn til variasjoner i innvandring for hver land gjennom perioden. Prosjektet vil tilby en oversikt over innvandreres, og barn av innvandreres representasjon i siktelsesstatistikken, med fokus på landbakgrunn og innvandringsgrunn, sier Nørgaard til Nettavisen.