– Det handler om å bryte grenser

Vi må jobbe for å være mer inkluderende overfor minoriteter, og jobbe for å vinne deres stemmer, sier Høyre-politikeren Yassine Arakia. Han ser for seg at partiet skal fortsette å jobbe med å være raust og inkluderende.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Høyres Yassine Arakia (bildet) står på 14. plass på Oslo-listen til høstens stortingsvalg.
0Shares

Aldri før har den norsk-marokkanske politikeren vært høyere plassert på en valgliste, noe har ser på som “svært hyggelig”.

– 10. januar fikk jeg vite via nominasjonskomitéen at jeg hadde blitt innstilt. For meg handler det om å bryte grenser, sier Arakia til utrop.no.

14. plassen gir ham nok ikke plass på Tinget, selv om det er noe han sikter seg inn på en gang i fremtiden.

– For tiden har vi seks stykker på Oslo-mandater, så jeg ser ikke helt for meg hvordan jeg som nummer 14 skal kunne utfordre. Og det viktigste er jo tross alt å beholde eller øke disse mandatene. Som såpass høyt rangert innenfor Oslo Høyre er det likevel stor sjanse for å ha mer kontakt med våre representanter og ulike kommitéer. Så uansett om man ikke kommer inn på Tinget, så kan man bidra og påvirke fra utsiden.

– Glad og ydmyk
– Hvordan reagerte du på innstillingen fra nominasjonskomitèen?

– Både glad og ydmyk. Selv om det er sterk konkurranse om plassene, utgjør vi alle høytnominerte, både i Oslo og i andre steder, en sterk samlet enhet hvis fremste mål blir å fortsette å være i regjeringsmakt etter 2017.

Etter sommeren starter alvoret, og da blir det veldig lite fritid for yrkesfagslæreren fra Oslo øst i ukene frem mot 11. september.

– Som de siste gangene blir det full rulle med valgkamp. Jeg skal gjøre mitt aller beste for at vi vinner og beholder makten.