Leder av Oslo FrP tar avstand fra rasistiske uttalelser

 
Foto: nyebilder.no
Aina Stenersen (FrP) tar avstand fra "trønderske banneord" etter at partikollega Kristin Brataas mandag kveld  kalte Lan Marie Nguyen Berg (MDG) blant annet for ”vietnamesermegge” i en Facebook-post.
0Shares

Studieleder i Nordre Aker Frp, Kristin Brataas, la mandag kveld ut en Facebook-post hvor hun rasistisk omtaler miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Aina Stenersen, leder for Oslo FrP, beordret Brataas til å fjerne Facebook-posten, skriver Dagsavisen.

Tar det på alvor
– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som Frp ikke står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sa Aina Stenersen til Dagsavisen.

Stenersen legger til at FrP tar Facebook-posten på alvor og kommer til å ha et møte om saken. Hun forteller til Dagsavisen at hun er glad posten er fjernet, og at de ønsker å omtale motstandere med respekt, uansett om de er uenige i sak.

En ikke-sak
«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette fittetryne av en vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnende til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn!!!» skriver Brataas i Facebook-posten.

Hun sier til Dagsavisen at det er en ikke-sak, og forteller at det er et trøndersk banneord og en typisk trøndersk måte å uttale seg på. Hun sier hun kan ikke skjønne hvorfor noen skal oppfatte det som rasistisk.

– Saken ble slettet raskt, da jeg skjønte at den var upassende. Men når det gjelder saken så er jeg uenig i henne, sier hun videre til Dagsavisen.