– Dobling av syriske familiegjenforeninger i 2017

UDI trapper opp innsatsen for kortere ventetid på søknader om familiegjenforening.
Foto: Illustrasjonsfoto
UDI forventer en fordobling av antall syrere som kommer til Norge via familiegjenforening i 2017. De trapper nå opp innsatsen for å gjøre ventetiden kortere.
0Shares

I 2016 fikk 2059 syrere innvilget familiegjenforening i Norge. I 2017 forventes et mye høyere tall. UDI anslår at det vil komme 6200 syrere via familiegjenforening, men understreker samtidig at det usikkerhet til tallet, skriver Nettavisen.

Kvinner og barn søker
Cecilie Sande Amundsen, områdeleder for familiegjenforening i UDI, forteller til Nettavisen at det i all hovedsak er syriske menn som har kommet til Norge. Nå forventes det derfor at det vil være kvinner og barn som søker om familiegjenforening.

Syrere blir prioritert
UDI skal trappe opp innsatsen for å gjøre ventetiden kortere for syrere som søker om familiegjenforening.

– Vi sender nå tre ansatte til ambassaden i Beirut og Ankara for å bistå arbeidet med søknader om familiegjenforeninger, sier Sande Amundsen, til Nettavisen.

Noen ganger er det nødvendig med DNA-test når en familie søker om familiegjenforening. Derfor er et av tiltakene ved ambassaden i Ankara at DNA-testen bli tatt med en gang, slik at familien slipper å møte opp flere ganger, skriver Nettavisen.

Les også: Alle henteekteskap blir tvangsekteskap

Les også: Høyre vil stramme inn

Les også: SSB-sjef avkrefter myter rundt familieinnvandring