Sesam stasjon-figur avviste svarte barn

AVFEIES: Dette er en av flere videoer som viser en Sesame stasjon- figuren som hilser på hvite gjester, men ignorerer eller vifter vekk svarte barn.
Foto: @_jodiii_ / Skjermdump
Fornøyelsesparken Sesam Place i USA er anklaget for rasisme etter at ansatt avviste mørke barn.
52Shares

Flere videoer fra fornøyelsesparken Sesame Place i Philadelphia, USA, viser at de utkledde Sesam stasjon-karakterene hilser og gir klemmer til hvite barn, men ignorerer og avviser svarte barn.

Videoen som fikk flest folk til å reagere viser at en sesam stasjon-karakter, hilser på to hvite gjester. Neste i linja er to små mørke jenter. Disse blir avvist av karakteren i en tydelig avvisende håndbevegelse, før karakteren går forbi.

– Denne motbydelige personen sier åpenbart nei til barna våre, og fortsetter videre og klemmer den lille hvite jenta ved siden av oss, skriver moren deres på Instagram.

FORSKJELLSBEHANDLING: Sesam stasjon-karakteren går vekk etter å ha viftet vekk de mørke jentene i videoen. Karakteren ga high-fives til hvite gjester som sto ved siden av barna.
Foto : _jodiii_ / Skjermdump

Sesame Place beklager hendelsen

Videoen fikk mye oppmerksomhet etter å ha blitt delt av advokaten Ben Crump på Twitter. Advokaten, som ble kjent etter å ha representert familien til George Floyd i rettsaken mot Floyds drapsmann Derek Chauvin, la ut videoen med følgende tekst:

– Dette er hjerteskjærende! Disse to unge dronningene fortjente ikke å bli avvist av Sesam stasjon-karakteren. Sesam Stasjon må adressere de ansattes motbydelige oppførsel.

Sesame Place har beklaget hendelsen i et Instagram-innlegg på mandag.

– Vi beklager til familien for hendelsen i vår park på lørdag; vi vet at dette ikke er OK. Vi tar grep for å forbedre oss.

Andre videoer lagt ut av The Shade Post og Rasisme i Norge på Instagram, viser flere hendelser hvor svarte barn blir ignorert av Sesam stasjon-karakterene.