Minst fem haitiske migranter druknet ved Puerto Rico

Etter samtaler med overlevende, mener myndighetene at det ikke er flere som er savnet i området, sier kystvaktens talsperson Ricardo Castrodad.
Minst fem migranter fra Haiti druknet og 68 ble reddet etter at en båt slapp dem av i vannet utenfor Puerto Rico, opplyser lokale myndigheter.
79Shares

Minst fem migranter fra Haiti druknet og 68 ble reddet etter at en båt slapp dem av i vannet utenfor Puerto Rico, opplyser lokale myndigheter.

Myndighetene mistenker at det var menneskesmuglere som satte av migrantene ved en ubebodd øy vest for Puerto Rico.

Dette er den seneste i en rekke av migrantreiser over det nordlige Karibia som har fått dødelig utfall. Det er i hovedsak haitiere som flykter fra gjengvold og en tiltakende politisk og
økonomisk krise i hjemlandet.

Lokale og føderale myndigheter søkte i flere timer i området ved Mona Island etter at medlemmer av naturoppsynet først fikk øye på migrantene. Basert på samtaler med de overlevende, mener myndighetene at det ikke er flere som er savnet i området, sier kystvaktens talsperson Ricardo Castrodad.

Han sier 41 menn, 25 kvinner og to barn overlevde. Ingen av dem har behov for akuttmedisinsk hjelp.

Grensemyndighetene sier alle om bord i migrantbåten var fra Haiti. Båten forlot stedet.

De fleste båtene som brukes til menneskesmugling, starter ferden fra Den dominikanske republikk, som deler øya Hispaniola med Haiti. Flere av båtene kantrer i farvannet mellom Hispaniola og Puerto Rico, mens andre setter av migrantene på små ubebodde øyer før de når den amerikanske øya.

(©NTB)