– Man må lese saken før man kritiserer

REAKSJONER: Flere reagerte på at dette bildet ble brukt som illustrasjon på folk med annerledes bakgrunn.
Foto: Skjermdump / Facebook
Da DNB etterspurte mennesker med annerledes bakgrunn fikk de kritikk for valg av bildet: Der står det nemlig sju hvite mennesker. Nå reagerer flere på kritikken
30Shares

I forrige uke var det flere som reagerte på en DNB-artikkel om interns med «annerledes bakgrunn». I teksten på Facebook, skriver DNB:

«Har du en litt annerledes bakgrunn, kan du være akkurat den vi er ute etter.»

Bildet som er lagt ved teksten skal vise sju med annerledes bakgrunn – men alle er hvite.

Flere i kommentarfeltet reagerer på at alle på bildet er hvite:

“Her var det mange med forskjellig bakgrunn ja,” lyder en ironisk kommentar.

Det var KOM24 som først omtalte saken.

Interns med annerledes kompetanse

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, mener de som kritiserer bildebruken uten å lese artikkelen, må gå inn i seg selv.

– Dette her er en agurksak, og her har ikke vi gjort noe feil. Hvis man leser saken, får man se at den handler om interns med annerledes kompetanse, blant annet en gamer, forteller Dalsbø til KOM24.

I ettertid har flere uttrykt støtte til DNB i kommentarfeltet. En av dem er tekstforfatter og tidligere modell Eva Sannum.

– Ærlig talt, kan vi ikke roe litt ned på kritikken av folk som prøver å gjøre noe riktig snart? Nå sier jo Dalsbø i DNB (med rette) at man må lese saken før man kritiserer. Noe jeg er enig i. Synes det er på tide å løfte de som gjør bra ting for mangfold nå, heller enn å lete etter alle som gjør småfeil, skriver Sannum

– Viser hvor snevert mange av oss tenker rundt ordet mangfold

Hun utdyper kritikken sin til KOM24:

– Jeg synes vi har gått for langt nå i å lete etter folk som gjør småfeil i forsøk på å gjøre noe bra. Dette var en sak som viser hvor snevert mange av oss tenker rundt ordet mangfold. Mangfold handler om etnisitet, bakgrunn, legning, språk, nasjonalitet, funksjonsevner, og så videre.

Hun mener at det var unødvendig av KOM24 å lage en sak ut av innlegget til DNB.

– Min reaksjon var egentlig «trenger vi å lage en sak, når det ikke er en sak?» De har ansatt en gamer, det er jo veldig fint å lete etter folk med noe annet enn den vanlige, relevante, akademiske bakgrunnen, sier hun til KOM24.