Fikk ros av justisministeren

Grønland kl. 02.00 lørdag natt til søndag, kun noen få timer etter at en primitiv improvisert sprengladning med begrenset skadepotensial ble funnet i samme område og folk ble evakuert vekk
Foto: Claudio Castello
Fuat Bas varslet politiet om en ung mann drev med noe mistenkelig på Grønland lørdag kveld. Nå takker justisministeren for innsatsen, og for å ha avverget et mulig terrorangrep i Oslo sentrum.
0Shares

Fuat Bas, som til daglig jobber som parkeringsvakt, kom fra jobben ved 22-tiden og parkerte bilen sin der han pleier å sette den.

For parkeringsvakten var det en vanlig lørdag kveld, helt til han fikk øye på en ung mann som satt på kne bak en bil og holdt på å pakke inn noe.

– Jeg ble litt stressa og tenkte at det kanskje var hasj eller noe annet stoff. Jeg la merke til at gutten ble veldig stressa da han så meg, forteller han til NRK.

Så på pågripelsen
Bas forklarte politiet at han hadde sett den unge gutten gå i en bestemt retning og viste dem hvordan de kunne passe ham opp. Selv gikk han inn i en kafé i nærheten, men han holdt øye med politiet og så at de pågrep 17-åringen.

– De tok den gutten jeg hadde sett. De tok riktig person.

Fuats kjappe instinkter har ikke gått upåaktet hen, og justisminister Per Willy Amundsen roser innsatsen til den unge prkeringsvakten.

– Situasjonen vi hadde i går ble håndtert forbilledlig av politiet, men også av den borgeren som reagerte raskt og varslet politiet, sier Amundsen til NRK

Les mer: 
17 år gammel russisk asylsøker terrorsiktet
Nå høyner politiet terrornivået i Norge