– Brønnpissing av verste sort

 
Foto: Claudio Castello
Slik kommenterer Nettavisen redaktør Erik Stephansen (fotografert midterst) en "modifisert" versjon av en postet nyhetssak på Facebook om AUF-leder Mani Hussainis forslag om arveavgift.
0Shares

Tittelen på Nettavisen ordinære nyhetssak i forbindelse med Arbeiderpartiets landsmøte er som følgende: AUF-lederen vil ha tilbake arveavgiften

To timer etter Nettavisens publisering deles artikkelen i en Facebook-gruppe. Men da er tittelen og ingressen en helt annen (se bildefaksimilen). “AUF-araber vil gjeninnføre arveavgift for nordmenn” står det på tittelplass. Og videre står det i ingressen: “Det trengs flere penger for å fø på syrere og somaliere i Norge, og Auf-araberen vet hvor de kan hentes i tillegg til å kappe i våre pensjoner”

 
Foto : Skjermdump/Facebook/nettavisen.no

Ser alvorlig på saken
Overfor journalisten.no ser Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen saken som alvorlig, og som “brønnpissing av verste sort”

– Vi politianmelder både vedkommende som har postet dette, og også de som har delt den.

Grunnen til at mediehuset anmelder også de som har delt postene er fordi disse prinsipielt sett har bidratt til falskneri. 

– I en tid da vi snakker om falske nyheter og medienes troverdighet er det viktig å ta tak i forfalskninger som dette når de blir oppdaget. Dette svekker tilliten til mediene generelt og også vår merkevare. Nettavisen har forsøkt å ha en åpen debatt om flyktninger og asylpolitikk. Når vi blir tilgriset av folk som utelukkende ønsker å spre hat og rasisme må vi ta det alvorlig.