Klistrer «hatplakater» med barberblad

 
Foto: Claudio Castello
Antirasistisk senter varsler i et skriv om "feller" for å skade antirasister som vil rive ned plakatene til høyreekstreme grupper.
0Shares

Trenden med barberblad klistret til klistremerker, ark eller plakater har vært fremtrende i blant annet Tyskland og i USA på universitetscampuser blant høyreekstreme og islamofobe.

Formålet med å skjule barberblader i klistremerker og plakater er at folk som fjerner disse skal kutte og skade seg når det fjerner disse.

– Spesielt fordi det ofte er unge antirasister som river ned slike plakater, er dette en ekstra motbydelig handling. Denne trenden har dessverre også kommet til Norge, og vi har fått høre om en slik hendelse i Trondheim hvor det er funnet barberblader gjemt under klistremerkene til Den norske motstandsbevegelsen, og hvor en antirasist skal ha blitt skadet. Dette er en skremmende utvikling, hvor vi håper politiet vil ta affære, skriver Antirasistisk senter.

Oppfordrer til forsiktighet
Videre oppfordrer senteret folk om å være forsiktige når de fjerner plakater.

– Send bilder av plaktater som er hengt opp, og eventuelt om man ser blader gjemt under dem. Bruk heller nøkler eller noe annet for å ta ned plakatene.