NRK Super fjernet hat-meldinger

NRK Super måtte fjerne flere tusen hat-meldinger fra sin Tik Tok-konto.
Foto: C. Hill
– Flere av de unge i kommentarfeltet viste sympati med gjerningsmannen, eller kom med rasistiske ytringer fordi gjerningsmannen hadde iransk opphav, sier redaktør i NRK Super, Siril Heyerdahl.
22Shares

Etter skytingen ved London Pub i Oslo lagde NRK Super en TikTok-video der målet var å forklare barn og unge hva som hadde skjedd, ifølge kom24.no.

I etterkant tikket det inn 3500 meldinger, og redaksjonen så seg nødt til å fjerne 1700 grunnet hatefullt innhold.

– Flere av de unge i kommentarfeltet viste sympati med gjerningsmannen, eller kom med rasistiske ytringer fordi gjerningsmannen hadde iransk opphav. De med ekstreme ytringer så ut til å være mellom 15 og 25 år, mange av dem menn, sier redaktør i NRK Super, Siril Heyerdahl i en pressemelding.

Får inkluderingspris

Samtidig er NRK Super tildelt årets utgave av Jonasprisen for sin innsats for økt inkludering og aksept for forskjellighet, ifølge Journalisten.

Jonasprisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk til noen som har medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn.

Juryen trekker særlig fram NRK Supers BlimE-kampanje:

– BlimE-kampanjen har siden 2012 satt fokus på vennskap og omsorg og har gjennom dette skapt et viktig utgangspunkt for skolers arbeid for et godt skolemiljø og økt inkludering, heter det i jurybegrunnelsen.