Abid Rajas søster utgir bok

LANG PROSESS: Abid Rajas storesøster, Abida Raja, startet arbeidet med boka for syv år siden. Boka er ikke et svar på brorens bestselger.
Foto: J.M. Stenersen
Abida Rajas bok er ikke et svar på brorens bestselger, men inneholder beskrivelser fra samme familie.

««Abida Raja. Frihetens øyeblikk» er historien om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Det er fortellingen om en mor som flykter med de fire barna sine – uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto – og forsøker å skape sitt eget liv.» skriver J.M. Stenersen forlag om boka som gis ut på tirsdag.

– Utrolig modig av min storesøster Abida å gi ut bok om det hun har vært igjennom. Om vold, undertrykkelse, negativ sosial kontroll, et liv i krise og mye mye mer. Det blir tøft, også for henne, men hun står ikke alene, hun har også min fulle støtte, skriver lillebror Abid Raja i et Facebook-innlegg.

Raja utdyper videre i VG at hun trolig vil få større konsekvenser av å fortelle om familievolden enn ham selv, fordi hun er kvinne.

– Selv om mine bøker har fått konsekvenser for meg, så vil konsekvensene for henne være enorme: Hun må være forberedt på å bli utstøtt av storfamilien og bli lagt for hat i deler av det pakistanske miljøet.

Situasjonen krevde hemmelighold

Venstre-politikeren sin selvbiografiske bok “Min skyld” toppet bestselgerlisten. Suksessen har ikke avtatt: Boka skal bli TV-serie med komiker og  manusforfatter Odd Magnus Williamson og regissør Per-Olav Sørensen i spissen.

– Men dette er ikke noen motbok eller noen oppfølger til «Min skyld». Dette er en bok som ble påbegynt for hele syv år siden, og som det har tatt lang tid før Abida Raja selv var klar for å gi ut. Nå er hun klar, sier forlegger Cathrine Sandnes i J.M. Stenersen forlag til VG.

Abida Raja selv ønsker ikke å uttale seg om boken før den er utgitt. Boken slippes i morgen, tirsdag, klokken 08. Hovedårsaken til hemmeligholdet rundt lanseringen er Abida Rajas egen situasjon.