Justisministeren avviser «svenske tilstander»

 

Sist fredag formiddag besøkte begge Stovner politistasjon for å få en førstehåndsorientering fra politiet om situasjonen i Oslo, melder TV2.

Politimester Hans Sverre Sjøvold var tilstede, sammen med flere andre polititopper.

Bakgrunnen for møtet er de mange bilbrannene i Oslo den siste tiden, samtidig som det har vært en økning i grove voldsepisoder blant unge under 18 år.

Foto : Reynir Johannesson/FrP

– Noe overdrevet
Justisministeren mente overfor TV2 at omfanget kan ha blitt overdrevet noe i media.

– Og så er det viktig for meg å understreke at enkelte forsøk på å fremstille dette som såkalte “svenske tilstander” i Norge, og da tenker jeg at vi for det første skal være forsiktig med å ta i bruk det begrepet, og for det andre at det overhodet ikke er situasjonen her, sa Amundsen etter orienteringen.

Likevel la han til:

– Det betyr ikke at man ikke skal ha oppmerksomhet rundt disse problemstillingene, det betyr ikke at vi ikke skal ta det på alvor, men nettopp det oppfatter jeg at politiet i Oslo gjør, sa Amundsen.

– Kan ikke skyldes på innvandring
Amundsens partikollega og innvandringspolitisk talsmann i Frp, Mezyar Keshvari, skapte overskrifter i et nylig intervju med NRK.

– Et direkte resultat av en hodeløs innvandringspolitikk over flere år, fremhever han som en av de fremste årsakene til bilbrannene.

Foto : Reynir Johannesson/FrP

Til Dagbladet opplyser Rune Skjold i Oslo-politiet at de ikke kan fastslå dette.

– Vi har ingen opplysninger som tilsier at det er personer med innvandrerbakgrunn som står bak bilbrannene i Oslo den siste uka, sier han, ifølge P4.

Les også: Mann i 20-årene siktet for bilbrann- løslatt av politiet