Hurtigspor for flyktninger reddet

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Nasjonalt Organ For Kvalitet i Utdanningen (NOKUT) får ti millioner i revidert statsbudsjett. Noe som får direkte konsekvenser for arbeidskvalifiseringsprogrammet for flyktninger.
I budsjettforliket mellom regjeringen og Venstre/KrF i desember ble bevilgningene til NOKUT imidlertid kuttet med ti millioner i forhold til det opprinnelige budsjettforslaget. Kuttet ble begrunnet med at tilstrømmingen av flyktninger til Norge var redusert.
 
Nå har man endret på dette i revidert statsbudsjett, kan nokut.no opplyse.
 
NOKUT sier på sin side seg godt fornøyde med at regjeringspartiene i budsjettavtalen med Venstre og KrF øker bevilgningen med ti millioner kroner.

– Disse millionene betyr at vi har større mulighet til å nå målsetningene våre for 2017. Nå kan vi komme i gang med kompetansevurdering for flyktninger, og vi kan få utvidet godkjenningsordningen for fag- og yrkesopplæring, sier direktør i NOKUT Terje Mørland.

Han legger til at dette også vil påvirke saksbehandlingstiden positivt.