Skutt av politi: Nye detaljer om drapet på Kaba er avdekket

OFFER: Chris Kaba ble skutt av politi i London, da de trodde han var en annen. Kaba var uvæpnet, og drapet har vakt reaksjoner.
Foto: Skjermdump / The Guardian
Politi i London krasjet inn i Chris Kabas bil og skjøt ham. De trodde han var involvert i en skyteepisode, men i Kabas bil var det ingen skytevåpen å finne.

Mandag 5. september kjører den kommende barnefaren og musikkartisten Chris Kaba (24) bil i Sør-London. Et automatkamera ved veien registrerer nummerskiltet hans som tilknyttet en skyteepisode som nylig har funnet sted, ifølge en oversikt i The Guardian.

Kort tid senere krasj-stopper to politibiler ham ved å kjøre inn i bilen hans fra hver sin side. Deretter skyter en av politiets spesialskyttere ett skudd gjennom frontruta og treffer Kaba i bakhodet.

DYP SORG: Kabas mor og bror er i sorg over tapet, og krevde at politimannen som drepte ham måtte gå.
Foto : Skjermdump / The Guardian

Dør etter to timer

Han blir fraktet til sykehuset hvor han dør to timer senere. Om Kaba var involvert i skyteepisoden er enda uvisst.

Den siste uken har tusenvis av antirasister tatt til gatene i London for å demonstrere mot drapet på Kaba. Nå er politimannen som skjøt og drepte Kaba blitt suspendert fra jobben som politibetjent.

– Politiet har tatt Chris fra meg. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Kabas mor, gråtkvalt, i et intervju med The Guardian.

Hun tror ikke at sønnen hadde blitt skutt av politiet dersom han var hvit.

– Dette er veldig rasistisk. Det er ikke bra.