Fått grove trusler etter valgkamputspill

 
Foto: Sandra Skillingsås/Arbeiderpartiet
Etter råd frå Politiets sikkerhetstjeneste (PST) må AUF-leder Mani Hussaini begrense aktiviteten i valgkampen av sikkerhet.
0Shares

I løpet av siste uke har Hussaini (bildet) fått tilsendt store mengder trusler på nett, både anonymt og fra folk med fullt navn. Enkelte som disse er ganske grove:

En kule til denne idioten. Jeg betaler

Husk, vi er Mer enn Mange nok som Svært gjerne vil ha Tak i deg

– Jeg har fått beskjed om å ikke være der det er mye folk, gå ute alene eller dele hvor jeg er. Jeg har måttet avlyse enkelte valgkamparrangementer, seier Hussaini til NRK.

Trusler etter Listhaug-utspill
Hussaini sier omfanget av hets og drapstrusler har økt etter at innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug forrige uke hevdet at AUF-lederen i en skoledebatt hadde sagt at “unge Frp-ere jubler når barn dør i Middelhavet”.

– Jeg ble helt sett ut da jeg så på tv og hørte det Listhaug sa. Det er en grov påstand å komme med.

Fylkesleder i Akershus KrFU, Julia Sandstø, tar sterk avstand fra hetsen og at Listhaug brukte dette i en valgsending utan at AUF-lederen kunne forsvare seg. Samtidig bekrefter hun overfor NRK at Husseini uttalte seg slik som Listhaug hevder.

– Det er ingen tvil om at Hussaini sa dette og jeg har hørt liknende formuleringer i andre debattar. Det vitnar om dårlig debattkultur, sier Sandstø til NRK.

– Nødt til anmelde
Listhaug svarer NRK gjennom sin rådgiver i en sms:

– Det er veldig trist at vi som deltar i den offentlege debatten får denne typen hets og trusler. Jeg håper Mani Hussaini melder desse truslene til politiet.