Hetset på grunn av bakgrunn

Foto: Arkiv.
Foto: Foto: Bilge Öner
Høyre-politiker Mahmood Ahmad blir hetset og bedt om å holde seg unna norsk politikk. – Jeg har aldri opplevd maken, sier han oppgitt til lokalavis.
0Shares

Under et valgkampinnlegg på sin offentlige profil på Facebook fikk Ahmad (bildet) fra Kløfta beskjed om at han ikke bør involvere seg i norsk politikk, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

Ahmad la nylig ut en melding på sin offentlige profil på Facebook der han forsøker å verve velgere. Så dukket så følgende opp i kommentarfeltet:

«Det er ille nok at mennesker fra den andre siden av kloden får statsborgerskap og stemmerett, om de ikke skal involvere seg direkte i norsk politikk. Jeg ser ingen grunn til at ikke-vestlige skal få varig opphold, statsborgerskap eller stemmerett her til lands.»

– Aldri opplevd maken
– Jeg har aldri opplevd maken. Som politiker forstår jeg at jeg må tåle mye, men jeg spør meg om dette er greit. Jeg syns ikke det, sier politikeren.

Han forsøkte å ta diskusjonen med vedkommende som skrev innlegget, blant annet ved å si at «jeg er født i Norge og dermed norsk.»

–Svaret jeg fikk var at man må være av nordisk avstamning for å være norsk, og at nordmenn som flytter til Midtøsten ikke bli arabere av den grunn.

Utsatte minoritetspolitikere
Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, kaller dette for “sørgelige tilstander”. Videre sier han at slilke uttalelser er helt vanlige og at politikerne med minoritetsbakgrunn må regne med denne typen sjikane. 

Foto: Arkiv.
Foto : Youtube screenshot

– Om du har minoritetsbakgrunn og engasjerer deg i det offentlige rom vil du møte denne typen uttalelser veldig fort. Og dette er ikke spesielt stygt, sammenlignet med andre ytringer jeg har sett, sier han.