HRS kan miste statsstøtten

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Human Rights Service nyeste fotoprosjekt vekker sterke reaksjoner, og Høyre sier til Dagbladet at de vil se nøye på statsstøtten til organisasjonen.
0Shares

Informasjonskonsulent Hege Storhauoppfordret på HRS`nettsider lesere over hele landet til å bidra med å sende inn bilder av “hva som skjer med vårt kjære Norge”.

 
Foto : Tore Sætre/www.setre.net
Innlegget er illustrert med et bilde av fire kvinner som venter på bussen i Oslo, hvor tre av dem er ikledd hijab.

Høyres stortingsrepresentant Kårstein Løvaas er en av flere som nå reagerer sterkt på fotoprosjektet, som han overfor Dagbladet kaller for “antiintegreringsarbeid”.

– Høyre vil se nøye på statsstøtten nå. Uavhengig av om organisasjonen heter Islamsk Råd eller HRS, må vi hvert år gå gjennom hvem vi gir penger til. Pengene skal brukes på integrering. Brukes de på andre ting, er vi nødt til å gjøre en vurdering.

 
Foto : Kjetil Ree

– En grense er nådd
Sosiolog og samfunnsdebattent Kjetil Rolness, som tidligere har tatt Storhaug i forsvar, mener en grense er nådd.

– Det jeg oppfatter som legitim innvandringskritikk blir bare dratt ned i søla av dette, sier Rolness til avisen.

Ivar Staurseth, som er medskribent i Minerva, mener HRS burde miste statsstøtten.

– HRS vil dokumentere “det nye Norge”. Man trenger ikke være noen skarp kniv i skuffen for å skjønne at de som fotograferes, vil henges ut som islamist, terrorist, nazist, jævel og fandens oldemor – helt uten noen som helst granskning av personens holdninger.

Får støtte fra Document
Skribent i document.no, Christian Skaug, støtter på sin side Storhaug, HRS og fotoprosjektet.

–  En stortingsrepresentant for Høyre som ingen hadde hørt om, mener at dokumentasjonsprosjektet er «antiintegreringsarbeid», som om det å frede burkaer fra eksponering var integreringsfremmende. Han nevner i samme åndedrag Islamsk Råd. Aftenposten, VG, NRK og NTB er på ballen, og på Facebook-bygda kappes HRS’ uvenner om å fremstå som den tøffeste typen i tilsynet for høg moral. Hvor mye skal man egentlig la seg affisere av disse bølgene i den norske andedammen?