Rødt Oslo innstiller Mobasheri på topp

Nominasjonskomiteen i Rødt Oslo har satt Siavash Mobasheri påførsteplass i valglisten.
Foto: Ole Mjelstad
Nominasjonskomiteen i Rødt Oslo har kommet med sin innstilling før lokalvalget. Siavash Mobasheri (31) settes på topp, foran Sofia Rana (40) og Mari Rise Knutsen (47).

Nominasjonskomiteen i Rødt Oslo har kommet med sin innstilling før lokalvalget. Siavash Mobasheri (31) settes på topp, foran Sofia Rana (40) og Mari Rise Knutsen (47).

Det har vært bråk i Rødt Oslo etter at gruppeleder Eivor Evenrud forlot partiet og viste til en personkonflikt med Mobasheri.

– Det er historisk at et større parti i Oslo stiller med to toppkandidater som har minoritetsbakgrunn. Oslo er en by med et stort mangfold, og vi i Rødt er glade for å kunne presentere en liste som representerer nettopp dette, sier Rosmin Mathew, leder i nominasjonskomiteen.

– Jeg takker for tilliten jeg har fått ved å bli innstilt som førstekandidat for Rødt Oslos bystyreliste, og er topp motivert for å gjøre en jobb sammen med resten av dette sterke laget, sier Mobasheri.

Til sammen er det sju kvinner og tre menn blant de ti øverst på listen. Fire av de ti har
minoritetsbakgrunn, og to av dem på de fire øverste plassene er rådgivere i Antirasistisk senter. Den eldste blant de ti personene på topp er 49 år gamle Jorunn Folkvord.

Ylva Holm Torsteinson, kvinnen som først var innstilt på tredjeplass – og som utfordret Mobasheri om førsteplassen – er utelatt fra listen på 65 navn, melder Avisa Oslo. Hun sier at hun ikke har trukket sitt kandidatur.

– Nominasjonskomiteen har gjort en helhetsvurdering etter mange innspill fra lagene og medlemmene våre, og har landet på å innstille på Mari Rise Knutsen på 3. plass, sier nominasjonskomiteens leder til avisa.

(©NTB)