Høyre-politiker etterlyser bedre debattkultur

Bilde er hentet fra en gang Jonas Gahr Støre som utenriksminister, uttalte at mengden av ting som går bra med integreringen blir skjøvet bort av den negative polariserte debatten
Foto: Uzma Rana
Phillip André Charles mener man må gi litt mindre oppmerksomhet til innvandringskritikere og litt mer oppmerksomhet til det å skulle sette premisset for debatten.
0Shares

– Jeg ser stadig vekk innlegg fra meningsfeller som mener at Listhaug og innvandringskritikerne skaper en dårlig debattkultur og har en ekskluderende retorikk. Det har de også helt rett i. Problemet er at vi ikke tar innover oss vårt eget ansvar for å skape en god debattkultur, skriver Phillip André Charles, medlem av Oslo Høyre, i et innlegg i Bergens Tidende.

Resultatet blir i stedet en polarisert debatt med harde fronter, som er lite konstruktivt, mener høyre-politikeren.

– Mitt inntrykk er at innvandringsliberale for enhver pris forsvarer alle konsekvenser høyere innvandring gir, samtidig som vi ikke våger å diskutere utfordringene som følger med. Resultatet er at vi plasserer oss selv på sidelinjen når løsningene debatteres, skriver Charles.

– Våg å snakke om utfordringene
Han skriver videre at han er enig med dem som mener innvandring er et gode, men han håper også disse menneskene våger å snakke om utfordringene med integrering.

– Jeg håper du kan bli med på å gi litt mindre oppmerksomhet til innvandringskritikere og litt mer oppmerksomhet til det å skulle sette premisset for debatten. Bare da kan vi få mer politisk gjennomslag og en mer konstruktiv debatt, skriver høyre-politikeren.