Kadafi Zaman skal lede Juleaksjonen

 
Foto: Geoung Bae
Nå nærmer julen seg, og lørdag 16. desember er det duket for den nesten tre timer lange Juleaksjonen på TV2. I år ledes tv-aksjonen av den norsk-pakistanske TV2-profilen Kadafi Zaman.

– Formålet med sendingen er å skaffe nye faddere til Røde Kors sin fadderordning, der mottoet for anledningen er ”Gi barn i nød en mulighet”, melder tv2.no.

Zaman (bildet) er en av de mest profilerte journalister med minoritetsbakgrunn i Norge og har i en årrekke dekket saker relatert til kriminalitet, terror, og innvandring, både nasjonalt og internasjonalt.

Grunnet hans bakgrunn som journalist har han selv sett hvordan Røde Kors bidrar rundt omkring i verden.

– Innsatsen Røde Kors og deres frivillige gjør i felt er imponerende. Jeg har selv sett resultatene av det humanitære arbeidet deres på nært hold i flere katastrofer og kriser. Det er en stor ære å bidra,” sier Zaman til tv2.no.

Kjendisspekket
Juleaksjonen vil også by på innslag fra Vendela Kirsebom, Øystein ”Pølsa” Pettersen, samt en originalsang for anledningen, “Feeling a Christmas”, fra Emelie Hollow (kjent fra” The Stream”).

– Juleaksjonen på TV 2 er et strålende eksempel på en felles dugnad hvor mange bidrar med det de kan for å gjøre verden til et litt bedre sted. TV 2 fyller flatene sine med viktige og engasjerende historier, kjente artister bidrar med flott musikk, og vi i Røde Kors skal sørge for at bidragene fra det norske folk kommer dit det skal,” sier Øistein Mjærum, kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors til tv2.no.