Fariss ble Årets Osloborger

 
Aftenposten har kåret Mohamed Fariss (bildet) til Årets Osloborger. 
0Shares

Fariss har jobbet som barne- og ungdomsarbeider i Oslo i 18 år, og fått jenter og gutter med minoritetsbakgrunn med i et positivt idrettsfellesskap.

– Nå ble jeg glad! Takk for nyheten! Det har vært helt overveldende med alle de positive tilbakemeldingene Sterling har fått etter innslaget på Brennpunkt og nominasjonen til årets Osloborger, sa en rørt Mohamed Fariss til Aftenposten da han fikk nyheten for to dager siden.

Jobber for inkludering
Årets vinner har jobbet som barne- og ungdomsarbeider i Oslo siden 1999, og sammen med en kamerat startet han opp fotballklubben Sterling for ungdom med minoritetsbakgrunn på Tøyen i 2001. I 2004 startet han Sterling for integrering og inkludering med blant annet leksehjelp og fritidstilbud for unge mellom 8–25 år.

Sportsklubben Sterling på Tøyen gir et tilbud til unge i en bydel der mange piler peker i feil retning. Ungdomskriminaliteten har økt, og to av tre barn vokser opp i fattige familier.

– Jeg tror folk må jobbe med barn og ungdom for å helt forstå de utfordringene vi står overfor. Det har vært mange som har tatt kontakt med meg, inkludert tidligere lærere ved Tøyen skole, som til og med sa de har droppet julegavene og støttet oss økonomisk. De har jo også sett utfordringene på Tøyen på nært hold, sier Fariss.

Klikk her for å lese Utrops intervju med Fariss