Stor respons på julegavekampanje

Konserndirektør Hans-Øyvind Ryen og den ukrainske ambassadøren i Norge, dr. Lilia Honcharevych var med da julegavene ble sendt til Ukraina.
Foto: Posten Norge
For drøye to uker siden oppfordret Posten alle om å bidra med en julegave til Ukraina. Responsen har vært stor.
8Shares

Totalt er det sendt pakker tilsvarende 40 tonn på få uker, ifølge Posten Norge.

– Det er fantastisk å se all givergleden fra folk i Norge til ukrainere som lever i et krigsherjet land. Vi er sikre på at gavene kommer til nytte for de som mottar gavene i Ukraina. Derfor ønsker jeg å si; tusen takk, alle sammen for at dere har bidratt, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten Norge.

Totalt er det sendt rundt 170 tonn med pakker fra Norge til Ukraina siden Posten startet å tilby gratis forsendelser av pakker i april.

I snitt har en lastebil i uken transportert ned pakker, men denne og neste uke kjører det ned tre fulle lastebiler for å ta unna de store pakkemengdene som har kommet fra giverglade nordmenn den siste tiden.

– Jeg vil uttrykke en stor takk til Posten og Bring for deres støtte. Samarbeidet har vært fantastisk og gitt oss mulighet til å hjelpe mange ukrainere. Deres fleksibilitet og sterke vilje til å hjelpe, spesielt under de første møtene mellom ambassaden og Posten, utgjør en reell forskjell som hittil har resultert i 170 tonn med humanitær bistand, som har ankommet Ukraina. Sammen er vi sterkere, sier Lilia Honcharevych, Ukrainas ambassadør til Norge.