Vil ha flere «Mustafaer» i norske redaksjoner

 
Foto: Geoung Bae
TV2-journalist Kadafi Zaman mener grumsete nettsteder som later som de driver med seriøs journalistikk er mediebransjens største utfordring.

I et intervju med journalisten.no sier han at lite mangfold i norske redaksjoner er det som irriterer han mest.

– Vi trenger flere «Mustafaer» og «Ivanovaer» for å speile dagens Norge på en enda bedre måte. Det er mye som skjer som vi ikke fanger opp.

Når journalisten.no spør Zaman hva han ser på som mediebransjens største utfordring akkurat nå, svarer han:

– Fake news og grumsete nettsteder som later som de driver med seriøs journalistikk. Og finansiering selvsagt. Hvordan lage bra innhold på flere plattformer og få folk til å betale for det?

Klikk her for å lese hele intervjuet

FAKTA

Kadafi Zaman (født 8. juli 1973 født i Drammen) er norsk journalist. Han har arbeidet i TV 2 siden 2006. Han har tidligere arbeidet tre år i VG og to år i Stavanger Aftenblad.

Zaman er en av de mest profilerte journalistene med minoritetsbakgrunn i Norge. Han har i en årrekke dekket saker relatert til kriminalitet, terror og innvandring i Norge. Zaman har også vært sentral i TV2s dekning av terrorangrepet mot Norge 22. juli, og i Krekar-saken.

Zaman er født og oppvokst i Norge. Faren kom til Norge fra Pakistan i 1969. Han har tidligere vært lokalpolitiker i Lier kommune for Arbeiderpartiet, og er også forfatter av boka Norge i svart, hvitt og brunt.

(Kilde: Norsk Wikipedia)