Franske fotballstjerner utsatt for rasisme etter VM-finalen

Aurelien Tchouameni, Kingsley Coman og Randal Kolo-Muani sikret Frankrike et VM-sølv. Likevel ble de utsatt for rasistisk hets etter finalen.
Spillere med afrikanske røtter scoret alle målene for Frankrike under søndagens VM-finale. Likevel ble tre spillere med afrikansk bakgrunn utsatt for grov rasisme etter finalen.

Kylian Mbappe, som har bakgrunn fra Kamerun og Algerie, scoret alle tre målene for Frankrike i VM-finalen på søndag. Ved straffekonken på slutten puttet han inn et mål til. Det gjorde også Randal Kolo Muani. Likevel ble Muani og to andre spillere med bakgrunn fra afrikanske land utsatt for rasistiske hatkommentarer på sine SoMe-profiler etter finalen.

De to andre er Aurelien Tchouameni og Kingsley Coman som bommet på straffespark. Dermed skjedde en reprise av rasismen de svarte engelske fotballspillerne Bukaya Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho ble utsatt for i juli 2021 da de bommet å straffespark i EM-finalen mot Italia.

Rasismen i de franske toppspillernes kommentarfelt på sosiale medier var en blanding av ape- og banan- emojis og hatefulle kommentarer, ifølge The Sun.